Initial s-a crezut ca Maria Bozga, in varsta de 66 de ani, a fost atacata de lupi, insa ulterior femeia a relatat pentru eMaramures ca a dat peste doi ursi in padure. Ea spune ca zona in care s-a produs incidentul se afla aproape de gospodaria ei si ca pana acum era obisnuita sa cutreiere fara teama dealurile din zona localitatii Grosii Tiblesului.

“Am iesit cu sapa si cu grebla. Am sapat, ca a fost teren gol acolo. Pe cand am gatat, am pus usturoi, ceapa, am gatat si am iesit putin de la holda, intr-un fel de padurice unde se fac hribe multe. Dintr-o data am vazut doi ursi. Doi au iesit si atat au rancalit, asa or facut de urat.... Si unu o fost pe mine, m-a prins de mana si am picat jos si atunci am strigat. Nu m-a auzit nimeni, da’ norocu’ meu o fost ca el s-a speriat. Atunci m-a lasat si s-a dus. Asa am reusit sa scap”, a relatat femeia.

Ursul a ranit-o serios atat in zona cefei, cat si la un picior, insa maramureseanca a reusit sa ajunga pe picioarele ei la o gospodarie, unde a cerut ajutor.

“Mi-am luat grebla si m-am dus acasa. Eu niciun bai n-am avut. Asa am venit, eu singura si am sunat la copii. /.../ Apoi numai eu stiu la ce m-am gandit in clipele alea, cand o fost ursu peste mine. Asa de tare o rancalit si nu stie nime cum o mai facut de had si dupa aia imediat, fuga pe mine. Apoi cand am vazut si asta asa am gandit ca a fi gata de mine si ca io nu mai traiesc altu’. Norocul meu a fost ca m-o ajutat Dumnezeu si ca nu m-am speriat asa tare, sa nu mai pot face nimica, da’ am strigat iar cand am strigat a fugit. S-a dus si m-a lasat”, a mai adaugat ea.

Medicii din cadrul Spitalului de Boli Infectioase au precizat, pentru eMaramures, ca starea maramuresencei muscata de urs este buna, chiar daca leziunile suferite sunt destul de adanci.

“S-a prezentat la noi pentru profilaxia antirabica, pentru ca a fost muscata in cursul diminetii in localitatea Grosii Tiblesului, in padure, de un urs. Are rani la nivelul extremitatii cefalice, la nivelul bratului drept si la coapsa dreapta. A suferit niste muscaturi profunde, care au trebuit suturate. Dansa s-a prezentat prima data la Spitalul Targu Lapus. Acolo i s-au acordat primele ingrijiri: a fost suturata, pansata, dupa care a venit la Spitalul Judetean, la Chirurgie, unde a fost revazuta, si pe urma a venit in sectie la noi pentru profilaxie antirabica. A fost internata acum cateva minute la noi pe sectie si urmeaza sa i se administreze serul antirabic, vaccinul antirabic, antibiotice. Cateva zile va trebui sa stea internata, urmand sa fie revazuta si la chirurgie pentru supravegherea plagilor”, a declarat Alexandru Mercea, medic primar in cadrul Spitalului de Boli Infectioase.

La inceputul lunii aprilie, un alt maramuresean a fost atacat de urs in zona Cavnicului. Si in acel caz, victima a scapat cu leziuni destul de usoare.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și