Din primele informaţii, au rezultat două victime neîncarcerate.

Este vorba despre trenul care circula pe ruta Sighetu Marmaţiei – Cluj. Doi pasageri din autoturismul acroşat de tren au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au suferit un atac de panică.

Din câte se ştie, nu este nimic grav.

ACTUALIZARE

“La kilometrul 18+400, în localitatea Petrova, un autoturism nu a acordat prioritate de trecere la nivel cu calea ferată, fără barieră şi semafor electric şi a intrat în coliziune cu un tren care circula către Vişeu de Sus. În urma evenimentului, conducătorul auto şi pasagerul au fost răniţi uşor”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Florin Gherman, reprezentantul IPJ Maramureş.

ACTUALIZARE 2 - Comunicat Poliția Română

Miercuri, 05 septembrie a.c., orele 10,20, Poliţia oraş Vişeu de Sus a fost sesizată că pe DN 18 a avut loc un accident de circulaţie soldat cu o victimă.

Un băimărean de 29 de ani care circula pe DN 18 în localitatea Leordina, având direcţia de mers Vişeu de Sus înspre Petrova, a ajuns la km 104+700 unde, fără să asigure la trecerea la nivel cu cale ferată simplă fără bariere, intră în coliziune cu locomotiva ce tracta trenul Regio 4135 Beclean pe Someş - Sighetu Marmaţiei, care avea direcţia de deplasare Vişeu de Jos-Sighetu Marmaţiei.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus pentru acordarea de îngrijiri medicale. Acesta nu a rămas internat.

Atât conducătorul auto cât şi mecanicul de locomotivă au fost testaţi cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatele fiind zero.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Recomandări preventive

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş atrage atenţia tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată!

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a traversa calea ferată! Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteză redusă și să se asigure că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar.Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și