Întreaga grozăvie a avut loc la intersecţia străzilor Alexandru Ivasiuc şi Plevnei. Elevul s-a dat jos din autobuzul cu care a făcut deplasarea în Sighetu Marmaţiei. Apoi, din neatenţie, a fost acroşat de acelaşi autobuz. Leziunile suferite au fost extrem de grave. Elevul a fost transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei. Medicii au efectuat manevrele de resuscitare, însă acestea s-au dovedit a fi în zadar, rănile fiind incompatibile cu viaţa.

Chiar ieri, în şedinţa de Consiliu Local, a fost abordată problema defectuoasă a circulaţiei în Sighet, în speţă lipsa unor măsuri care să asigure siguranţa. Consilierul local Petru Tomşa a afirmat că sunt intersecţii în care se parchează neregulamentar şi s-au adus critici autorităţilor cu privire la lipsa de eficienţă în fluidizarea traficului rutier.

În intersecţia cu pricina, traficul rutier este deosebit de intens, cu precădere la orele de vârf, respectiv dimineaţa şi după amiaza. Circumstanţele în care s-a produs tragedia sunt neclare, însă poliţiştii efectuează cercetări la faţa locului.

Imaginea cu băiatul prăbuşit pe asfalt a şocat trecătorii. Ba mai mult, la faţa locului au sosit şi alţi părinţi, care s-au speriat să nu fie, cumva, fiul lor cel rănit.

“Am rămas şocat de imaginea cu tânărul intins pe asfalt, mai ales că şi copilul meu se afla în acelaşi autobuz. Ne pare rău pentru familie”, a spus un tată sosit în grabă la locul accidentului.

Autobuzul aparţine unei firme care efectuează transport de persoane în Maramureşul Istoric, nu era vreun autobuz şcolar.

ACTUALIZARE

Elevul se numea Constantin P., împlinise deja 17 ani şi era elev în clasa a XI-a, la clasa de profesională, la Liceul Forestier din Sighetu Marmaţiei. Provenea dintr-o familie modestă din Rona de Sus. Părinţii băiatului sunt pur şi simplu devastaţi.

Din cercetările preliminare efectuate de poliţie, s-a constatat că elevul s-a dat jos din autobuz, însă nu a traversat strada prin loc regulamentar, de altfel nici nu există vreo trecere de pietoni în acel loc. În acel moment, a fost acroşat şi călcat de autobuzul care l-a transportat… cu roţile din spate.

Informaţii şocante referitoare la accidentul care a condus la decesul adolescentului. “Din informarea primită de la unitatea de învăţământ, rezultă că s-au purtat discuţii atât cu medicii de la CPU, cât şi cu martori aflaţi în autobuz. S-a constatat, astfel, că elevul avea căşti pe urechi în momentul în care a coborât din mijlocul de transport în comun. Astfel, nu a observat că acesta se pune în mişcare şi a fost acroşat. A fost dus la spital şi resuscitat, însă a decedat. Mama băiatului a ajuns la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş.

ACTUALIZARE - INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI MARAMUREŞ

În această dimineaţă, la ora 07.20, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei s-a produs un accident de circulaţie, în urma căruia un pieton de 17 ani a decedat. Primele verificări efectuate de poliţişti au relevat că un bărbat de 52 de ani, care conducea un autotbuz dinspre strada Dragoş Vodă înspre strada Iulie Maniu, în momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Plevnei a efectuat viraj la dreapta şi a l-a surprins şi accidentat mortal pe pieton, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa alcoolului.

Tânărul decedat a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și