Cazul este intens mediatizat pe rețelele de socializare, iar familia va depune o plângere penală pentru a se stabili vinovații și a fi trași la răspundere.

„Azi am rămas cu un gust amar și complet șocată cum unii oameni depun un jurământ și omoară îngeri. Aici mă refer la acei doctori și asistenți care în seara de 16 septembrie au lăsat-o pe sora mea să piardă un suflet de om. A ajuns la urgențe la 20:00 cu dureri. Avea nouă luni și câteva zile, era termenul pentru naștere, între timp până la ora 2:00 au monitorizat-o. Copilul era bine, inima îi bătea, la ora 2:00 i s-au rupt apele. A chemat o asistentă să-i spună, bineînțeles, asistenta la țigară pe balcon, răspunzându-i că vine imediat. Când a venit i-a zis că e dilatată complet, dar copilul nu e întors cu capul în jos. Au mai monitorizat-o la 6:00, când inima micuțului încă bătea pentru ultima dată. La 7:30, când s-a schimbat tura și a verificat din nou, inima micuțului s-a oprit pentru totdeauna. Atunci s-au impacientat și repede au ajutat-o să nască, dar era prea târziu. A născut un înger mort din cauza nepăsării lor. Ce au ajuns să facă banii din oameni, să omoare îngeri și să distrugă suflete!? Țin să precizez că sarcina a decurs normal, fără probleme, până în clipa în care a ajuns la ei, niște criminali!”, arată Ioana Ghita, sora femeii care și-a pierdut copilul.

Pe rețelele de socializare, băimărenii și nu numai își manifestă indignarea față de această tragedie. „Depusă plângere penală, căutat un avocat foarte bun, specializat pe cazuri de genul și jupuiți de vii”; „Rușine! Cu ce v-a greșit acel suflet nevinovat? Când va fi dreptate în țara asta? La Spitalul Județean sunt angajate și unele asistente agresive cu un tupeu ieșit din comun”; „Ce durere să știi că îl porți în pântece nouă luni și plus de asta suporți și durerile nașterii și până la urmă în loc să ajute un suflet să vină pe lume, îl lasă să moară, dar în fața lui Dumnezeu toate se plătesc”; „Bine că plătim impozite la CAS lunar, iar când ai o problemă, dacă nu scoți banii, te lasă acolo să mori. Nu înțeleg la ce mai plătești impozit pe sănătate când oricum trebuie să plătești tot”, sunt doar câteva din zecile de reacții din mediul online în acest caz.

Familia este decisă să depună plângere penală. Între timp, așteptăm un punct oficial de vedere din partea reprezentanților Spitalului Județean de Urgență cu privire la acest caz.


Preluare: ActualMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și