Mai multe voci au reclamat ca s-ar fi procedat la o triere punctuala a membrilor cu drepturi in cadrul adunarii generale municipale – mai exact, ca unele persoane au fost impiedicate sa isi achite cotizatiile la zi pentru a nu putea participa la votul de maine, 11 iunie, in vederea desemnarii presedintelui si structurilor de conducere ale organizatiei.

Surse interne spun ca interdictia la cotizatii a iscat tensiuni si ca disputa a ajuns la urechile liderilor din Bucuresti, fiind cerute verificari cu privire la convocatorul intocmit de catre biroul interimar municipal.

Din tabara "pusa pe tusa" fac parte opozanti ai directorului SGA Maramures, Gratian Talos, care e dat drept castigator al competitiei pentru presedintia organizatiei Baia Mare inainte ca alegerile sa fi avut loc.

Acesta a beneficiat de o uimitoare sustinere in filiala odata cu reactivarea fostului senator Radu Stroe pe piata politica din judet, avansarea sa pe functia de conducere fiind considerata pasul-cheie pentru instalarea ministrului de Interne la sefia PNL Maramures.

Strategia politica de "innoire" a conducerii in filiala va fi incheiata simbolic in 22 iunie, cand liberalii maramureseni vor fi chemati din nou la vot.

Un tandem Stroe-Talos e insa greu de imaginat, multi membri de partid comentand ca tanarul care pretinde functia de presedinte al PNL Baia Mare nici nu va stii ce inseamna sa tina in mana fraiele organizatiei.

In cadrul Adunarii Generale de Alegeri a PNL Baia Mare vor face parte, maine, aproximativ 250 de delegati. Actualul presedinte al organizatiei, Mircea Mecea, nu si-a mai depus candidatura pentru un nou mandat.

Sedinta de alegeri va avea loc la ora 18.00, in sala Millennium III, din Centrul Vechi al orasului. La finalul ei, Biroul Permanent interimar al PNL Baia Mare, care ar fi trebuit sa isi incheie mandatul inca din data de 18 mai, va fi inlocuit.

In preambulul votului pentru judet, au loc alegeri si in organizatia PNL Sighetu Marmatiei. Singurul candidat la functia de presedinte in cel de-al doilea municipiu maramuresean a ramas Ovidiu Nemes. Votul se deruleaza astazi, 10 iunie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și