"Germania gândește probabil că populația sa este muribundă și încearcă să reducă salariile continuând să recruteze sclavi prin intermediul imigrației în masă", a declarat Marine Le Pen în fața susținătorilor la o reuniune din orașul Marseille, o destinație-cheie în Franța pentru imigranții din nordul Africii.

Imigrația a devenit o preocupare tot mai stringentă pentru francezi. Un sondaj dat publicității duminică indică faptul că francezii se opun relaxării reglementărilor pentru acordarea statutului de refugiat, inclusiv în cazul sirienilor care au părăsit țara din cauza războiului civil.

Marine Le Pen a acuzat Germania, care are cea mai scăzută rată a șomajului din UE, că își impune politica privind imigrația în blocul comunitar.

"Germania încearcă nu doar să ne conducă economia, vrea să ne forțeze să acceptăm sute de mii de solicitanți de azil", a spus ea, adăugând că Franța nu are mijloacele sau dorința de a-și deschide porțile "nenorocirii acestei lumi".

Liderul opoziției franceze și fostul președinte Nicolas Sarkozy a declarat și el sâmbătă că Europa nu poate primi toți imigranții și a făcut apel la crearea unor zone de triaj pentru aceștia înainte de intrarea lor în spațiul Schengen.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și