Autoritățile locale vor primi la rectificarea bugetară 204,1 milioane lei pentru plata salariilor și altor drepturi salariale ale personalului din unitățile de învățământ, potrivit proiectului celei de-a doua rectificări bugetare pe anul 2013, publicat luni pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice /MFP/.
"O sumă de 204,1 milioane lei se alocă pentru categoriile de cheltuieli prevăzute la art. 104 alin. (2) din Legea educației naționale, nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, pentru plata salariilor, sporurilor, indemnizațiilor și a altor drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum și pentru plata contribuțiilor aferente acestora", precizează nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
Proiectul prevede suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București cu suma de 256,1 milioane lei.
Suma de 77 milioane lei se alocă pentru finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiilor lunare, iar 25 milioane lei se retrag din sumele destinate plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, în cuantumul prevăzut prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii, având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
De asemenea, proiectul de rectificare bugetară prevede suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor cu suma de 7,9 milioane lei — 8,5 milioane lei se alocă pentru plata salariilor, sporurilor, indemnizațiilor și a altor drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum și pentru plata contribuțiilor aferente acestora la învățământul special și centrele județene de resurse și asistență educațională, iar 0,6 milioane lei se retrag din sumele destinate plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile de învățământ special și din centrele de resurse și asistență educațională, în cuantumul prevăzut prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
Preluare: Agerpres.ro