Primarul Săcălăşeniului a declarat că astfel localitatea pe care o păstoreşte a devenit a doua zonă rurală din judeţ care va avea aeroport.

“Este un aerodrome amenajat provizoriu deocamdată şi care urmează a fi îmbunătăţit. Asta pentru a putea fi folosit şi de investitorii care vor dori să deschidă afaceri în zonă. Toate ideile le gândeşti sau ţi se sugerează, ori în acest caz a fost vorba de ambele variante de la nişte prieteni. Sperăm să obţinem o clasificare a aerodromului şi de ce nu chiar o autorizare a acestuia”, a declarat Pop Emilian.

Pentru cei care nu ştiu, aerodromul este situat în partea de agrement a comunei şi oferă celor interesaţi o posibilitate de comunicare mai rapidă cu alte locuri din ţară şi din afară.

“Vrem zboruri cât mai multe, fie ele de agrement sau comerciale. Nu ne-a constat nimic deocamdată amenajarea, dar vor fi ceva costuri odată cu pregătirile pentru autorizare. Eu spun că din 2016 se va putea zbura de la Săcălăşeni cu avioane uşoare şi ultrauşoare, cu o pistă de până la 1000 m. La Onceşti parcă mai există aşa ceva, dar nu ştiu cât e de ok”, a adăugat primarul Pop.

Drumul din Săcălăşeni care ajunge la Satulung şi care trece pe lângă aerodrome va fi gata, asigură autorităţile locale, în toamna acestui an, astfel că infrastructura rutieră nu va fi o problemă. Tot în acea zonă va fi amenajat şi o pistă pentru karting, pentru cei interesaţi.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și