Aeronava Air Asia, dispărută de pe radar duminică, la scurt timp după decolare, a fost zărită dintr-o aeronava australiană ce lua parte la operaţiunea de căutare, potrivit DailyMail.

Avionul s-ar afla în apă, lângă insula Nangka.

Pilotul ce lua parte la operaţiunea de căutare a anunţat că în apă se află un obiect ce trezeşte suspiciuni, fiind vorba despre avionul dispărut sau de o parte din acesta. Mai multe echipaje se îndreaptă înspre zona indicată.

Avionul, care a decolat duminică de pe aeroportul indonezian Surabaya spre Singapore cu 162 de persoane la bord, se află "pe fundul mării", a anunțat luni șeful Agenției naționale indoneziene pentru operațiuni de căutare și salvare.

Potrivit unor experţi, avionul zbura cu circa 160 de kilometri pe oră, mai încet decât ar fi trebuit pentru altitudinea la care se afla în momentul în care a intrat în furtună. Deşi aeronavele Airbus A320 sunt moderne, radarele cu care sunt echipate au uneori probleme. Astfel că este posibil ca piloţii să nu îşi fi dat cât de rea era vremea.

La bordul avionului Air Asia se aflau 162 de persoane, dintre care 17 copii. Majoritatea pasagerilor erau din Indonezia, însă şi din Franţa sau Marea Britanie. Avionul zbura pe ruta Surabaya-Singapore şi a dispărut deasupra Mării Java, la jumătatea distanţei. Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce piloţii au cerut să modifice ruta, din cauza unei furtuni foarte puternice.


Preluare: RomaniaTV.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și