Născuţi pe plaiuri maramureşene, soţii Rednic îşi păstrează cu mândrie portul tradiţional. Din respect pentru meseria pe care o au, dar şi pentru public, cei doi interpreţi de muzică populară investesc mii de euro în ţinutele cu care apar pe scenă.

"O cămaşă cusută cu mâna valorează până la 1.000 de euro, dar se lucrează trei luni la ea, deci munca nu e atât de bine plătită. Avem o femeie din Breb, Maramureş, care e printre puţinele care mai ţes cămăşi tradiţionale cu mâna. Zadiile, care ne reprezintă în zi de sărbătoare, se fac din baticuri şi pot să coste câteva mii de euro. Fustele, poalele, brâul, zgărdarele de la gât, ca să nu mai vorbim de batic, care poate ajunge până la 2.000 de euro. Apoi mai sunt cojocul, clopul la bărbaţi... Toate sunt scumpe, dar le comandăm pe rând, apoi ne rămân ca o avere", a spus Cornelia Rednic.

Deşi locuiesc în Capitală de opt ani, soţii Rednic recunosc că le lipseşte ceva. "Omenia, bunul-simţ şi credinţa sunt lucrurile pe care le-am aduce din Maramureş", ne-a spus Lupu Rednic. "Curăţenie sufletească aşa cum e în Ardeal mai rar se găseşte. Ne place Bucureştiul, dar ne e tare dor de casă. Când avem timp, fugim până la Sighet şi ne bucurăm de locurile de acolo", a încheiat Cornelia Rednic.

Soţii Rednic sunt imaginea unui brand de vinuri, având şi un sortiment care le poartă numele.

"Pe scenă trebuie să te prezinţi impecabil. Iniţial, am avut nevoie de ajutor atunci când mă îmbrăcam, dar am învăţat să mă descurc. Îmi fac singură chiar şi coafura." - CORNELIA REDNIC

"Eu am patru ţinute cusute de mână, iar soţia, trei. Restul sunt cusute la maşină. Sunt foarte frumoase şi acelea pentru că încercăm să ne comandăm modele unicate." - LUPU REDNIC


Preluare: www.ziarulring.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și