"Ca urmare a sesizărilor primite din partea unor colectori validaţi în "Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional", preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearâp, a dispus declanşarea unei anchete interne pentru verificarea modului de organizare şi distribuire a tichetelor. În funcţie de rezultatele anchetei interne, vor fi dispuse sancţiunile şi măsurile necesare, în conformitate cu atribuţiile şi prevederile legale în vigoare", se arată în informarea AFM.

Instituţia menţionează faptul că, după finalizarea distribuirii tichetelor şi centralizarea datelor, a publicat, pe site-ul propriu, modul de distribuire pe fiecare colector pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la lipsa de transparenţă în această etapă.

La sfârşitul săptămânii trecute, AFM anunţa finalizarea distribuirii tuturor tichetelor valorice alocate persoanelor fizice, în perioada 19-21 iunie, pe baza cererilor depuse de către colectori şi de deconturile făcute de aceştia.

Fondul pentru Mediu a anunţat că, în sesiunea din 2013 a Programului "Rabla", va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice.

În plus, sesiunea de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv instituţiile publice din "Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional" este, în prezent, deschisă, iar termenul-limită de depunere a actelor necesare este 31 august 2013.

Pentru acest an se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei, cât valora în 2012.

Termenul în care proprietarul unui autovehicul trebuie să obţină certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul va fi de maximum 10 zile. În termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul şi deţin un tichet valoric îl pot depune la producătorul/dealerul auto acceptat în program, fără a depăşi termenul de 20 noiembrie 2013.

Datele oficiale relevă că, prin Programul "Rabla", derulat anual din 2005 şi până în prezent, au fost casate 459.775 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 225.869 autoturisme noi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și