Liderii politici discută încă din decembrie 2023 despre comasarea alegerilor. „La nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar pentru europarlamentare să existe o listă comună. Am avut în vedere tot ceea ce s-a întâmplat de la final anului 2021 când această coaliție și-a asumat guvernarea reușind să treacă România printr-o serie de crize succesive și suprapuse”, a spus Nicolae Ciucă miercuri seara. „În această perioadă nu ne permitem să fragilizăm tot ce ține de stabilitatea țării pentru micile orgolii politice. PNL a mandatat executivul partidului să discute în coaliție și să agreeze această formulă de comasare a alegerilor europarlamentare cu listă comună și alegrile locale prin forțe proprii”, a mai spus Nicolae Ciucă.

„Numai cele două mari partide se pot uni și pot face față unui val extremist. Niciuna dintre cele două forțe politice nu se pot angaja singure în această luptă”, a spus Marcel Ciolacu miercuri seara.

„În trecut, România a mai luat astfel de decizii. Așa am putut reuși să intrăm în UE și NATO. Acum avem două obiective la fel de importante: intrarea în Schengen și în 2026 România să fie membră OECD. Este un parcurs cu reforme, la fel și implementarea PNRR. Nu văd nimic nedemocratic să-ți asumi nișlte lucruri bune pentru români și pentru România”, a mai spus premierul României.

„Avem un deficit egal cu investițiile”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Alegerile prezidențiale: 1-15, 8-22 sau finalul lunii septembrie – una dintre aceste trei variante. Consider că cea de mijloc și data de 8 decembrie pentru alegerile generale
„În afară de comasare și o alianță electorală pentru europarlamentare, în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale: 1-15, 8-22 sau finalul lunii septembrie – una dintre aceste trei variante. Consider că cea de mijloc și data de 8 decembrie pentru alegerile generale. De ce se decalează acest calendar? Sincer nu văd nimic neobișnuit”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre alianța celor două partide PSD și PNL
Marcel Ciolacu mai spunea marți că dacă fac alianță, cele două partide vor să asigure stabilitate în țară și să lupte cu partidele extremiste.

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, despre comasarea alegerilor
„Acea cercetare sociologică ne-a sosit aseară, azi-noapte, să fiu sincer la 12 noaptea a fost gata. Vă dăm în premieră faptul că, mai mult de 60% din români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare dorește o continuitate a guvernării, o stabilitate și o coerență în guvernare. După ce s-a întâmplat în ultimii ani în România este clar că lumea s-a săturat de schimbări bruște de picior, de schimbări de Guvern, de schimbări de politică internă și externă”, a declarat Mihai Tudose, europarlamentar PSD.


Preluare: europafm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și