Cele mai neobişnuite situaţii se află la Cupşeni, unde votul unui consilier local PRM va înclina balanţa între tabăra PSD şi cea PNL, respectiv la Vadu Izei, unde cele nouă mandate au fost adjudecate de reprezentanţii a nouă formaţiuni politice diferite. La Cupşeni, PSD şi PNL şi-au adjudecat un număr egal de voturi, şase. În aceeaşi unitate administrativ-teritorială, PRM a câştigat un fotoliu de ales locale. Date fiind calculele, situaţia generată îl transformă pe reprezentantul PRM în arbitrul forului legislativ.

„Ei fac parte din partidul poienarilor!”

O altă situaţie atipică se înregistrează la Poienile Izei. Cea mai mică comună din Maramureş, cu 940 locuitori, are mai multe formaţiuni politice în Consiliul Local decât reşedinţa de judeţ, Baia Mare sau decât celălalt municipiu din judeţ, Sighetu Marmaţiei. Dacă în Baia Mare sunt şase entităţi, în Sighet Patru, în Poienile Izei, localitate cu un număr de locuitori de mii de ori mai mic sunt nouă în total.

Practic, nouă formaţiuni politice – în ordinea BEJ, M10, PER, ALDE, PMP, PRM, PNŢCD, PPUSL, PNL şi PSD – au câte un reprezentant în forul legislativ.

Fostul, actualul şi viitorul edil, Vasile Dunka, nu îşi face, însă, probleme în acest sens.

„Nu se va întâmpla nimic aici. Nu vor fi probleme. Cu toţii sunt poienari, cu toţii fac parte din partidul poienarilor. Problemele politice sunt una, iar problemele localităţii sunt problemele localităţii. Toţi sunt poienari, nu au altă etnie sau naţionalităţile. Aici, la noi, când au fost lucruri de făcut, s-au făcut”, a explicat Vasile Dunka.

Acesta a arătat faptul că nici în legislatura trecută distribuţia nu a fost mai departajată. Poate cu amendamentul că un partid a avut doi aleşi locali. Şi poate că atunci pe scena politică erau şi alte partide.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și