Membri ai forţelor speciale, înarmaţi şi susţinuţi de blindate, erau duminică dimineaţa în faţa celor patru misiuni diplomatice, precum şi ale altor ţări occidentale, care nu au precizat când intenţionează să-şi redeschidă sediile.

"Noi suntem deja în stare de alertă, dar ne-am dublat vigilenţa", a declarat un poliţist, potrivit agenţiei menţionate.

La barajele de securitate instalate de la începutul săptămânii de către forţele de securitate şi armată pe principalele artere rutiere din capitala Sanaa, forţele de ordine procedează la controale regulate, în special pentru accesul ce duce la cancelariile occidentale, potrivit relatării AFP.

SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania au decis să-şi închidă ambasadele lor la Sanaa, duminică, după anunţul făcut de Washington privind intenţia sa de a-şi închide 22 de consulate şi ambasade şi lansarea unei alerte asupra riscului ridicat de atentate Al-Qaida în luna august.

Departamentul de Stat american a emis vineri un avertisment în atenţia tuturor cetăţenilor săi din toată lumea: atentate sunt posibile "în special în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord", Washingtonul insistând totodată şi asupra "Peninsulei Arabice".

După SUA, Interpol a lansat sâmbătă o alertă globală de securitate, invitând toate statele membre ale organizaţiei de cooperare poliţienească la cea mai mare vigilenţă în faţa ameninţării Al-Qaida.

Al-Qaida în Peninsula Arabică, cu baza în Yemen şi foarte activă, este considerată de SUA ca fiind ramura cea mai periculoasă a reţelei extremiste în lume.


Preluare: AGERPRES (AS - editor: Flori Tiulea)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și