Cu toţii rămânem şocaţi atunci când la televizor ni se prezintă cazuri în care, copii nevinovaţi suferă de diferite boli incurabile. Dar ce se întâmplă în interiorul nostru atunci când avem ocazia de a cunoaşte un asemenea copil?
La Vadu-Izei, comună aflată la o distanţă mică de Sighetu Marmaţiei, locuieşte Alexandru, un copilaş blajin de numai 10 ani, care suferă de o boală cruntă: tetrapareză spastica. Viitor elev în clasa a IV-a la şcoala din comună, Alex ştie încă ce înseamnă o copilărie normală, el petrecându-şi primii ani prin spitale, alături de părinţii lui care încearcă pe cât posibil să-şi ajute băieţelul. Astfel, aflat incapacitatea de a se deplasa, mama lui Alex însoţeşte peste tot, chiar şi la şcolă, acolo unde aceasta îl vizitează în fiecare pauza pentru a avea tot ce-i trebuie. Un efort inimaginabil depune aceasta, care însă este încrezătoare în forţele proprii, conştinetă fiind că poate să-i îmbunătăţescă starea celui mic.
Până acum, Alex a suferit 3 intervenţii chirurgicale foarte costisitoare de alungire de tendon şi a făcut zile întregi de recuperare pentru a se putea bucura şi el de un viitor promiţător şi o viaţă normală. Însă, in ciuda tuturor problemelor cu care s-a confruntat de-a lungul celor 10 ani, micuţul are rezultate foarte bune la învăţătura, lucru cu care îi uimeşte pe toţi cei care îl cunosc. Îşi coordonează cu greu mişcările şi cu toate acestea are un scris poate mult mai caligrafic decât al altor copii fără probleme de sănătate.
Pentru o îmbunătăţire a stării de sănătate,Alexandru mai are nevoie de multe luni de recuperare şi câteva intervenţii, ale căror cost depaşeşte cu mult bugetul de care dispune familia acestuia. Greul apasă tot pe umerii părinţilor care v-ar fi recunoscători dacă aţi binevoi măcar să aflaţi povestea lui Alex.
Pentru cei mărinimoşi care se simt în stare să faca un bine acestui suflet nevinovat, părinţii acestuia au un cont deschis la Banca Transilvania unde, toţi cei care cred în efortul lor îi pot sprijinini cu bani, singurii care îi împiedică pentru a-şi îndeplinii visul. Titularul contului este chiar mama acestuia, Anuţa Ardelean. Pentru toţi cei care cred că pot face un bine...RO77BTRL02501201278220XX.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și