Conferința a fost susținută de Dan Ivan — președintele USR Maramureș și candidat la Primăria Baia Mare, Florin Barbur — președintele PLUS Maramureș, Vlad Emanuel Duruș — deputat și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, și Brian Cristian — candidat la funcția de consilier local (locul 2 pe lista comună).„Anul trecut, la alegerile prezidențiale și europarlamentare, băimărenii și maramureșenii ne-au transmis un semnal puternic de susținere a alianței USR PLUS. S-a creat un val de așteptare care ne-a determinat să mergem și la următoarele runde de alegeri împreună. Alianța USR PLUS Maramureș reușește să formeze acel pol de dreapta care se opune polului de stânga, format în jurul PSD de către președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, și de actualul primar al Băii Mari, Cătălin Cherecheș.

În perioada următoare vom veni cu candidați profesioniști și integri în toate cele 76 de localități din Maramureș. Împreună sperăm să atingem rezultate cel puțin la fel de bune ca la alegerile europarlamentare”, a spus Dan Ivan, candidatul USR PLUS la funcția de primar al municipiului.

Candidați integri și competenți pentru Baia Mare și Maramureș

Alianța USR PLUS are programe clare și profesioniști pentru toate funcțiile publice pentru care candidează. Pentru că doar cu seriozitate și profesionalism din partea celor aflați la vârful administrației, municipiul Baia Mare și județul Maramureș își vor putea recăpăta prestigiul pierdut.

„Acest acord între USR și PLUS vine după câteva luni de negocieri, în care ne-am propus ca împreună să găsim cei mai buni candidați pentru Baia Mare și Maramureș. Principalele criterii pe care le-am avut în vedere au fost integritatea, competența și capacitatea de a convinge cetățenii.
Am constatat că în multe localități din Maramureș cetățenilor le este frică de primar și de cei din administrație. Acest lucru trebuie să înceteze! Primarii în funcție nu mai pot amenința sau șantaja cetățenii care îi critică, care spun ceea ce nu merge bine în comunitate. E timpul ca oamenii de bună credință să facă un pas în față și să se implice! Oamenii pe care noi vrem să îi aducem în administrație vor avea un altfel de comportament în funcțiile pe care le vor ocupa, vor lucra cu adevărat în beneficiul și în interesul cetățenilor.” a precizat Florin Barbur, președinte PLUS Maramureș.

Cristian: “Spunem ce facem și facem ce spunem!”

Brian Cristian, candidat la funcția de consilier local pentru Baia Mare, a reliefat faptul că alianța și-a ales candidații în funcție de criteriul valoric. În interiorul ambelor partide a fost pus la punct câte un program de guvernare locală, ele urmând a fi armonizate în perioada imediată.

USR și PLUS se vor ghida în administrația locală și județeană după trei principii: “Transparența — este foarte important să menținem dialogul cu cetățeanul; Consultarea — trebuie să ținem cont de opiniile oamenilor, dar și ale specialiștilor; și, nu în ultimul rând, Planificarea Strategică. De multe ori, proiectele administrației sunt abandonate, pentru că nu se urmărește o strategie pe termen lung. Este foarte important să avem sustenabilitate. Majoritatea proiectelor noastre sunt indicate cu tot cu sursa de finanțare. Prea multe promisiuni ale administrației rămân la stadiul de povești. Noi spunem ce facem și facem ce spunem!”, a detaliat Brian Cristian.

Duruș: “Maramureșul merită să fie pus pe harta performanței în orice domeniu!”

Județul Maramureș trebuie pus din nou pe harta țării. Din păcate, la ora actuală, județul este prost administrat, iar acest lucru îl văd atât localnicii, cât și turiștii. Vlad Emanuel Duruș, deputat și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean: “Drumurile arată deplorabil. Zetea a început să zgândărească asfaltul acum, cu două luni înainte de alegeri, căci așa îi stă în fire. În ceea ce privește turismul, nu stăm atât de bine pe cât ne imaginăm: suntem de abia la mijlocul clasamentului național. Maramureșul merită mai mult, merită să fie pus pe harta performanței în orice domeniu.

E un mic moment de istorie politică locală cel pe care îl trăim azi. Principalele forțe reformiste se unesc pentru a schimba două administrații putrede: administrația Cherecheș — care a fost ales în funcție în timp ce era arestat preventiv, și administrația Zetea, care ne-a umilit când i-a dat titlul de ambasador al județului lui Dragnea — titlu pe care nici acum nu l-a retras.”

Atât Dan Ivan, cât și Vlad Duruș au invitat forțele politice care se consideră de dreapta și anti-PSD să se alăture Alianței USR PLUS în susținerea candidaților săi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și