În special bătrânii cu probleme de sănătate, care sunt singuri, apelează la ambulanţă în astfel de situaţii, chiar dacă nu au o urgenţă.

„Se primesc şi solicitări care nu sunt urgenţe, dar fiind foarte bine instruiţi, dispecerii ştiu să discearnă şi să facă trierea. Ei hotărăsc dacă este urgenţă şi se merge cu asistent şi medic sau dacă este urgenţă de deplasare la spital, pentru că pacientul nu se poate duce singur, dar consideră că este urgent să ajungă la spital. De exemplu, bolnavul poate să aibă tahicardie la 70 de ani şi, fiind singur, solicită ajutorul nostru, iar dispeceratul triază care sunt urgenţe majore, care minore. La fiecare apel, se trimite un echipaj dacă este cazul, nu există refuzuri. Nu am avut reclamaţii sau probleme de niciun fel din acest punct de vedere”, a declarat Ligia Micle, managerul SJA Maramureş.

În medie, serviciul de ambulanţă înregistrează 150 de solicitări pe zi. De asemenea, într-o săptămână, autosanitarele de transport efectuează aproximativ 300 solicitări.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și