Jandarmii maramureșeni au constatat și au luat măsurile impuse de normele legale în cazul a cinci de sesizări privind adresarea de injurii și expresii jignitoare precum și amenințări cu acte de violență pentru care au aplicat trei amenzi contravenționale și două avertismente scrise.

Echipajele de jandarmi au aplicat două amenzi contravenționale pentru provocare și participare la scandal pe raza municipiului Baia Mare și Sighetu Marmației.

De asemenea, jandarmii în timpul acțiunilor pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, au aplicat două avertismente scrise și o amendă contravențională pentru neafișare de prețuri pentru bunurile oferite înspre vânzare.

Totodată, echipele mixte formate din jandarmi și silvicultori, pe timpul acțiunilor pentru combaterea delictelor silvice, au identificat 4 persoane care ridicau material lemnos rezultat din exploatări fără a avea acordul organelor silvice. Jandarmii au aplicat 3 amenzi contravenționale și un avertisment scris.

Jandarmii băimăreni au identificat, în timpul executării misiunilor specifice, un număr de 17 de femei care atrăgeau persoane, în locuri publice, în scopul întreținerii de raporturi sexuale contra unor sume de bani. Toate femeile în cauză au fost sancționate cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare.

De asemenea, jandarmii maramureșeni au identificat patru persoane care apelau la mila trecătorilor, pentru care au fost aplicate două avertismente scrise și două amenzi contravenționale.

Totodată, în timpul misiunilor au mai fost constatate șapte fapte de refuz de legitimare și trei sesizări fără motiv întemeiat a organelor legii pentru care au fost aplicate un număr de șase avertismente scrise și 4 amenzi contravenționale.

Jandarmii maramureșeni au mai intervenit în cazul a șapte sesizări de tulburare a ordinii publice și a două sesizări despre faptul că mai multe persoane consumau băuturi alcoolice în locuri neamenajate în acest sens, deranjând trecătorii sau locuitorii din zonă, pentru care au aplicat patru avertismente scrise, precum și cinci amenzi contravenționale.

De asemenea, în baza planului de măsuri privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ, Jandarmeria Maramureș a efectuat acțiuni în cooperare cu reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar pe raza localităților Baia Mare, Sighetu Marmației, Borșa, Fărcașa și Șomcuta Mare. În cadrul acțiunilor desfășurate, jandarmii au identificat 12 elevi care au părăsit unitatea de învățământ în timpul orelor de curs fără a avea motivare. Tinerii au fost sancționați cu cinci avertismente scrise și șapte de amenzi contravenționale.

Cetățenii pot solicita non-stop sprijinul jandarmilor maramureșeni în situația tulburării ordinii publice sau pot sesiza orice problemă, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și