În timpul executării misiunilor specifice, cadrele jandarmeriei au constatat un număr de 24 de fapte penale, pentru care au fost întocmite acte de constatare şi au fost înaintate unităţilor de parchet, în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii maramureşeni au constatat şi au luat măsurile impuse de normele legale în cazul a 9 sesizări privind adresarea de injurii şi expresii jignitoare precum şi ameninţări cu acte de violenţă pentru care au aplicat 2 amenzi şi 7 avertismente scrise.

Echipajele de jandarmi au aplicat 7 amenzi contravenţionale pentru provocare şi participare la scandal pe raza municipiului Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

De asemenea, jandarmii în timpul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit, au aplicat o amendă contravenţională şi două avertismente scrise pentru neafişare de preţuri pentru bunurile oferite înspre vânzare.

Totodată, echipele mixte formate din jandarmi şi silvicultori, pe timpul acţiunilor pentru combaterea delictelor silvice, au identificat 6 persoane care ridicau material lemnos rezultat din exploatări silvice fără a avea acordul organelor silvice. Jandarmii au aplicat 5 avertismente scrise şi o amendă în valoare de 800 de lei.
Jandarmii băimărenei au organizat în cursul acestei săptămâni acţiuni pentru prevenirea şi combaterea prostituţiei pe raza municipiului Baia Mare. Subofiţerii jandarmi au identificat un număr de 18 femei care atrăgeau persoane, în locuri publice, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale contra unor sume de bani. Toate femeile în cauză au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare.

De asemenea, jandarmii maramureşeni au identificat 12 persoane care apelau la mila trecătorilor, pentru care au fost aplicate 2 avertismente scrise şi 10 amenzi contravenţionale.

Totodată, în timpul misiunilor au mai fost constatate 4 fapte de refuz de legitimare pentru care au fost aplicate un număr de 2 avertismente scrise şi 2 amenzi contravenţionale.
Jandarmii maramureşeni au mai intervenit în cazul a 5 sesizări de tulburare a ordinii publice şi a 4 sesizări despre faptul ca mai multe persoane consumau băuturi alcoolice în locuri neamenajate în acest sens, pentru care au aplicat 4 avertismente scrise, precum şi 5 amenzi contravenţionale.

De asemenea, în baza planului de măsuri privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, Jandarmeria Maramureş a efectuat acţiuni în cooperare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar pe raza localităţilor Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Borşa şi Şomcuta Mare. În cadrul acţiunilor desfăşurate, jandarmii au identificat 35 elevi care au părăsit unitatea de învăţământ în timpul orelor de curs fără a avea motivare. Tinerii au fost sancţionaţi cu 8 avertismente scrise şi 27 amenzi contravenţionale.

Cetăţenii pot solicita non-stop sprijinul jandarmilor maramureşeni în situaţia tulburării ordinii publice sau pot sesiza orice problemă, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și