Miliardarul Alki David intenţionează să organizeze un turneu mondial pentru cântăreaţa Amy Winehouse, folosind tehnologia computerizată 3D şi o orchestră, informează contactmusic.com.

Antreprenorul cipriot de origine greacă va folosi aceeaşi tehnologie care a fost utilizată pentru a-l "reînvia" pe rapperul Tupac Shakur - care a fost împuşcat mortal în 1996 - la ediţia din 2012 a Festivalului Coachella.

"Planul este ca Amy să susţină în sfârşit un turneu mondial, pentru că nu a reuşit să facă acest lucru atunci când era în viaţă", a declarat o sursă pentru tabloidul The Sun.

"Cu ajutorul unei orchestre şi a unei holograme, ea poate să urce pe scenă, iar fanii pot să o vadă interpretând cântecele ei legendare. Ideea este încă într-un stadiu incipient, iar organizatorii speră că tatăl lui Amy, Mitch, va urca pe scenă în partea introductivă a concertelor", a adăugat aceeaşi sursă.

Mitch Winehouse s-a declarat deja de acord cu proiectele care "ţin vie memoria" fiicei sale şi a spus că acceptă folosirea unor holograme pentru Amy Winehouse, care a murit la vârsta de 27 de ani în 2011.

"Cel mai important lucru pentru Amy era muzica, iar eu sunt sigur că foarte mulţi oameni şi-ar dori să o audă cântând din nou. Totul depinde acum de ceea ce îşi doresc fanii lui Amy, ca metodă de a-i păstra vie amintirea. De va fi o carte, un album sau o hologramă, atunci aşa să fie!", a spus Mitch Winehouse.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în reşedinţa ei din cartierul londonez Camden. Medicii legişti au ajuns la concluzia că vedeta britanică a murit din cauza unei "intoxicaţii cu alcool".

Albumul "Back to Black" lansat de Amy Winehouse în 2006 a făcut din această artistă britanică o vedetă internaţională.

Născută la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri şi de alcool, este considerată artista care a reuşit să crească din nou popularitatea muzicii "soul".

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, "Back to Black" a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul "21" al cântăreţei Adele.


Preluare: MediaFax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și