Putini sunt cei care trec pragul magazinului de pe strada Universitatii din Baia Mare si care ies cu plasele goale. Pe langa spiritul de comerciant al angajatului care sta dupa tejghea, preturile si gama variata de produse ii determina pe clienti sa revina ori de cate ori au ocazia, pentru ca marfa e reinnoita in permanenta.

“De la 1,25 lei creioanele de corectat vopseaua pentru masini si pana la 25 de lei, care este coniacul la doi litri. Acum mai avem bere, tricouri cu 7 lei, pantofi cu 15 lei perechea, posete la 7 lei, cosuri din nuiele, batatoare de covoare, stick-uri de memorie. Acestea sunt in mare produsele pe care le avem la ora actuala”, a relatat pentru eMaramures Danut Medan, inspector in cadrul Directiei DGFP Maramures.

Clientii ies de regula cu bratele pline din magazinul situat in spatiul Garzii Financiare, chiar daca in buzunar au doar cativa lei. Ei se declara multumiti si spun ca li se intampla sa cumpere marfa chiar fara sa se uite la pret.

“Mi-am cumparat sapte produse la un pret foarte acceptabil: 49 de lei. Mi-am luat patru tricouri, doua perechi de pantaloni - dupa eticheta cred ca sunt de firma. Daca mergeam intr-un alt magazin cred ca as fi dat cam 150 de lei pentru toate, deci este foarte convenabil”, a marturisit unul dintre clientii magazinului.

Pentru cei mai sceptici, care se indoiesc de calitatea sau valabilitatea produselor expuse in acest magazin, reprezentantii Finantelor Publice dau asigurari ca marfa de pe rafturi nu prezinta probleme. Ea este verificata de o comisie de specialitate inainte de a fi scoasa la vanzare.

“Produsele care le iau de aici cumparatorii pot fi consumate. Nu prezinta niciun risc, deoarece exista o comisie de preluare si valorificare a marfii. Sunt verificate aceste produse, iar printre cei care fac parte din comisie se numara si un reprezentant de la OPC si mediu. Nu au niciun motiv sa isi faca probleme din aceasta privinta”, a mai aratat Danut Medan.

Directia Finantelor scoate periodic la vanzare si autovehicule confiscate. Preturile sunt stabilite in functie de valoarea masinilor sau a prejudiciilor creat de posesorii lor. In prezent, in parcul de la Garda Financiara sunt autoturisme care pot fi achizitionate la preturi cuprinse intre 1.300 si 8.000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și