Conform Observatornews.ro, în urma controlului efectuat până acum, s-a stabilit că fast-foodul respectiv nu avea niciun fel de autorizație emisă de Direcția Saniar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În plus, deși afacerea funcționa de mai bine de două săptămâni, proprietarii nici nu au început demersurile pentru obținerea unei astfel de autorizații.

Fast-foodul nu avea autorizația emisă de DSVSA
De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă a trimis joi, 26 ianuarie, în Județul Maramureș un inspector de la București, care va verifica dacă au fost respectate toate aspectele ce țin de securitatea în muncă, dar se va cere o expertiză, pentru a afla dacă butelia respectiv a fost instalată corespunzător și dacă uletrior a fost și manipulată corespunzător.

Între timp, cele două victime transferate cu avionul la București, miercuri seară, 25 ianuarie, au fost operate și sunt în stare stabilă. În starea cea mai gravă se află însă proprietara fast-foodului, care a suferit arsuri și la nivelul căilor respiratorii.

Controalele autorităților s-au desfășurat nu doar în Județul Maramureș, acolo unde a avut loc explozia, ci și Iași. Ce au descoperit inspectorii, aflați în materialul video de mai jos.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și