Scenele s-ar fi întâmplat chiar sub privirile celorlalți copii. Supărată că i-ar fi deranjat ora, învățătoarea nu ar mai fi ținut cont de nimic. Acum, fetița de 8 ani refuză să mai meargă la școală.

Bunica elevei: Plânge întruna. A bătut-o doamna profesoară, a prins-o de păr. A tras-o de păr, a zis către fetiță: „Vrei să-ți dau părul ăsta jos?”. Și după ce a tras-o de cap, a zis să scoată ceva carte din ghiozdan. Fata de frică nu a mai știut ce să scoată, s-a dus ea și i-a scos cărțile din ghiozdan și tot în cap i-a dat până a amețit-o pe fetiță. Dar ăsta e om? Femeie în toată firea... Nu are copii? Nu are nepoți?

Fosta învățătoare era pensionară și a fost chemată la ore pentru a ține locul unui alt cadru didactic, care se afla în concediu medical. Acum este anchetată pentru purtare abuzivă.

Bunicul elevei: Dacă a chemat-o, nu trebuia sa îi facă o evaluare psihologică?

Ligia Duruș - purtător de cuvânt ISJ Maramureș: Se vor face verificări și la fața locului și vom lua măsuri în funcție de concluziile care se vor trage. Noi dezavuăm orice fel de comportament în tot ce ține de domeniul educațional.

Bunicii fetiței au depus și o plângere la poliție.

Ionela Cozma - purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Polițiștii din Șomcuta Mare s-au sesizat din oficiu, sens în care au fost luate declarații, urmând sa fie sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, sub aspectul comiterii infracțiunii de purtate abuziva. De asemenea, va fi sesizată și DGASPC.

Directorul școlii nu a dorit să ofere un punct de vedere legat de incident.

Fosta profesoară nu s-a mai prezentat la școală și nu a răspuns acuzațiilor care i se aduc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și