"Pe 25 noiembrie vom organiza grevă de avertisment, între orele 8,00-10,00, iar pe 28 noiembrie vom declanșa greva generală pe termen nelimitat în sistemul sanitar. A doua decizie luată în unanimitate de Federația Sanitas: vom cere demisia ministrului Eugen Nicolăescu pentru că nu a rezolvat nimic din ce am cerut până acum și solicităm implicarea de urgență a premierului să rezolve problemele din sănătate. Suntem deschiși să fim invitați la orice negociere care va rezolva problemele pe care noi le-am ridicat", a explicat prim-vicepreședintele organizației sindicale, Marius Sepi, la Realitatea TV.

Acesta a precizat că, în timpul grevei generale, va fi asigurată o treime din servicii, în general doar urgențele.

"Organizatorii cu conducerea spitalelor vor stabili treimea de servicii pe care trebuie să o asigurăm obligatoriu, în general se asigură doar urgențele. Populația trebuie să fie liniștită... Nu ne îndreptăm împotriva lor și îi așteptăm alături de noi pentru că dânșii, pe bună dreptate, reclamă și ei ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar", a mai spus Sepi.

Reprezentantul Sanitas a menționat că are mandat din partea medicilor pentru a anunța că vor susține în totalitate greva anunțată.

"Vă asigur, și am mandat și din partea domnului Astărăstoae (șeful Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, n.r), să vă spun că vor susține în totalitate această grevă. Au spus că pot să transmit că dânșii sunt dispuși să își întrerupă voluntar activitatea, asta înseamnă demisii în masă. Noi avem alte instrumente, Federația Sanitas poate organiza greve, nu s-a pus problema demisiilor în masă, dar medicii spun acest lucru", a mai spus Marius Sepi


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și