Doctorii i-au estimat că a avut un risc de 87% de cancer de sân și un risc de 50% de cancer ovarian, deși riscul este diferit în cazul fiecărei femei.

Doar o fracțiune din cazurile de cancer de sân rezultă dintr-o mutație a genei. Cei cu un defect BRCA1 au, în medie, un risc de 65 la sută de a avea cancer.

O data instiințată de acest lucru, a ales să-și minimalizeze șansele de a contacta această boală, alegând operația de dublă masectomie, precizând faptul că riscul de cancer la sân era mai ridicat decât cel de cancer ovarian.

Procedurile medicale privind masectomiile au durat 3 luni, finalizându-se la data de 27 Aprilie. În tot acest timp actrița a reușit să țină în sectret acest lucru, ascunzându-l de presa.

A decis să scrie despre asta acum, în speranța că și alte femei să poată beneficia de pe urma unor analize de sânge, aflând care este riscul de îmbolnăvire, precizând ca acest lucru este foarte usor de aflat în zilele noastre.

Actrița a mai dezvăluit că procedeul ei a inceput la data de 2 Februarie, conținuând procedurile la intervale regulate, până la finalizarea procedeului, nouă săptămâni mai târziu.

Ea a mai marturisit că este foarte norocoasă că îi are alături pe, actorul Brad Pitt, partenerul ei de viață în ultimii șapte ani, și pe cei șase copii - 3 biologici și 3 adoptați.


Preluare: www.nytimes.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și