Nepotism la Ocna Sugatag
Potrivit inspectorilor care au derulat verificarile, Vasile Sas “a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa” pe vremea cand era primar al comunei Ocna Sugatag. El a semnat o dispozitie prin care si-a numit fiica in functia publica de referent in cadrul Compartimentului Evidenta Populatiei.

“Potrivit fisei de post, functia de referent superior in cadrul Compartimentului Evidenta Populatiei se subordoneaza Primarului Comunei Ocna Sugatag, judetului Maramures. Astfel, Sas Vasile a incalcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora ‘Primarii [...] sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul 1’ ”, au aratat oficialii ANI.

Primar in incompatibilitate la Giulesti
Actualul primar din Giulesti, Gheorghe Vraja, se afla in incompatibilitate incepand din 10 mai 2012. Inspectorii de la centru au atras atentia ca acesta “nu si-a incetat raporturile de serviciu din functia de secretar al comunei” pe perioada participarii la alegerile locale.

Ei au explicat ca au fost incalcate disozitiile legale conform carora „functionarii publici de conducere pot fi numiti in functii de demnitate publica numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu. [...] functionarii publici de conducere pot candida pentru functii de demnitate publica numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu”.

Oficialii ANI au precizat ca ambii maramureseni au fost informati despre declansarea procedurii de evaluare si ca au depus la dosare puncte de vedere, in exercitarea dreptului la aparare. Cel mai probabil se va ajunge in instanta pentru probarea acuzatiilor aduse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și