„Bine aţi venit la această mare sărbătoare a PDL, primii 20 de ani de existenţă. Faptul că aţi venit atât de mulţi, că aţi răspuns cu atâta căldură invitaţiei conducerii partidului arată cât de mult iubiţi PDL şi vă mulţumesc. Arătaţi că politica nu se face numai cu mintea, se face şi cu sufletul şi cu inima. Aşa au fost, aşa sunt şi aşa vor fi pedeliştii”, le-a transmis Blaga celor câteva sute de membri şi simpatizanţi ai PDL prezenţi la sediul central pentru a sărbători Ziua Partidului Democrat Liberal.

El a făcut apoi o trecere în revistă a istoriei constituirii PD şi mai apoi a PDL, subliniind rolul jucat de foşti lideri democraţi şi, respectiv, democrat-liberali precum Ioan Aurel Stoica, Petre Roman, Traian Băsescu, Theodor Stolojan şi Emil Boc în obţinerea unor rezultate electorale deosebite.

Preşedintele PDL a punctat apoi rolul democrat-liberalilor de partid de Opoziţie şi meritul echipei în depăşirea momentelor dificile. „Noi când am fost în Opoziţie, păi am fost în Opoziţie. Noi nu am încheiat niciodată pacte de colaborare cu Puterea. Nu am încercat niciodată fel de fel de înţelegeri meschine cu Puterea. Vă aduc aminte de perioada 1992-1996. Mai ţineţi minte cum ne erau hăituiţi liderii de atunci. Ce să mai spunem de perioada 2000-2004, când îşi propuneau, ca şi astăzi, să ne desfiinţeze şi nu au reuşit. Nu a fost uşor nici în 2007-2008, dar acest partid a învins în permanenţă pentru că ceea ce ne-a unit a fost spiritul de echipă, a fost prietenia dintre noi, prietenie pe care ne-o dorim cu toţii din nou întronată în partid”, a spus preşedintele PDL.

Blaga a adăugat că oricine îşi are locul în PDL, dar trebuie să fie sincer cu partidul, să-l iubească, să se exprime în interiorul lui şi să vină la muncă mai ales atunci când partidului îi este greu, cum îi este acum. „Nu poţi fi în acelaşi timp şi în interiorul şi în exteriorul partidului. Nu poţi lovi partidul atunci când îi este greu, din calcule politice meschine. (...) Nu o dată când ne-a fost greu unii ne-au părăsit. Ne-au părăsit şi în 2000, unii erau miniştri, ne-au părăsit pe urmă alţii. Ce s-a ales de ei şi de carierele lor politice după aceea: parful şi pulberea. Aşa se va alege de toţi cei care cred că pot funcţiona în afara acestui partid după ce au primit atâta de la el”, a declarat liderul democrat-liberalilor.

El le-a adresat apoi celor prezenţi un îndemn la încredere în viitorul partidului şi a spus: „îl vom reconstrui din nou”. „În permanenţă nu ne mărginim doar la a critica Puterea, deşi în fiecare zi ne dă motive să o facem. (...) În fiecare zi abuzează de putere, în fiecare zi lovesc în oameni, nu se ţin de nicio promisiune din cele făcute. De aceea fiecare militant din Bucureşti până în fiecare organizaţie va trebui să spună oamenilor lucrurile acestea. Şi aşa ne vom reconstrui partidul şi aşa, în luptă cu ei, vom redeveni partidul de guvernământ după viitoarele alegeri electorale şi vă promit asta, dar nu vă promit că vă duc la Putere pe uşa din dos. Dacă vreţi unii dintre voi la Putere pe uşa din dos, găsiţi-vă alt preşedinte, nu pe mine. Am încredere în armata pedelistă, am încredere că împreună vom răzbi”, a afirmat Blaga.

El s-a declarat optimist cu privire la scorul electoral pe care PDL îl va obţine la alegerile europarlamentare. „Vom scoate un scor foarte bun la alegerile europarlamentare şi o să avem un cuvânt greu de spus şi la alegerile prezidenţiale şi vom câştiga viitoarele alegeri parlamentare, pentru că uitaţi-vă cât de mulţi, cât de hotărâţi, cât de determinaţi suntem. Vă mulţumesc mult că aţi onorat astăzi PDL şi iubiţi-l în continuare pentru că merită”, a mai declarat preşedintele PDL.

Alături de Vasile Blaga s-au aflat mai mulţi lideri ai actualei conduceri democrat-liberale, printre ei numărându-se Gheorghe Flutur, Andreea Paul, Liviu Negoiţă, Anca Boagiu, Cezar Preda, Radu F. Alexandru, Ioan Oltean, Theodor Stolojan, Traian Igaş, Traian Ungureanu, Mircea Toader, Cristian Rădulescu, Cristina Trăilă, Ioan Bălan, Marian Zlotea, Gigi Chiru.

La ziua PDL a fost prezentă şi Elena Udrea alături de alţi parlamentari ai partidului: Daniel Geantă, Florin Secară, Florin Popescu, Lucian Bode, precum şi foşti parlamentari ai partidului: Carmen Axenie, Corneliu Ştirbeţ, Mircea Andrei.

În continuarea evenimentului liderul democrat-liberalilor a premiat mai mulţi preşedinţi de organizaţii pentru rezultatele înregistrate în activitatea politică, printre ei numărându-se Gheorghe Seculici (PDL Arad), Daniel Buda (PDL Cluj), Mircea Hava (PDL Alba), precum şi câţiva primari de oraşe şi comune. Diplome de excelenţă au mai primit în calitate de cei mai în vârstă membri ai PDL Mircea Vasilache (99 de ani) şi Maria Roman (82 de ani), precum şi Gilda Alexandra Marin (18 ani) în calitate de cel mai tânăr pedelist.

Ziua PDL a fost marcată pe scena reuniunii şi prin intrarea în partid a 130 de noi membri înscrişi la nivelul organizaţiilor de Bucureşti, în prezenţa liderului Adriean Videanu.

În cadrul evenimentului lideri locali ai PDL au venit cu produse tradiţionale din diverse regiuni ale ţării - Ardeal, Oltenia, Maramureş, Muntenia, Dobrogea - spre deliciul celor prezenţi care, în ciuda ploii, s-au bucurat şi de un spectacol muzical.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și