În Transilvania, în primele trei zile ale intervalului, tendinţa va fi de încălzire, astfel că vremea va deveni călduroasă şi în zonele joase de relief din această regiune, cu o medie de 29 - 30 de grade. Răcirea prognozată pentru mijlocul lunii septembrie va aduce regimul termic diurn în apropierea normalului climatologic, respectiv o valoare medie de 24 de grade. În perioada 17 - 24 septembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 25 - 26 de grade. Media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative, pe parcursul intervalului aceasta fiind în general de 11 - 13 grade, dar cu valori mai scăzute în depresiuni. Ploi vor fi în perioada 14 - 17 septembrie, dar şi după 21 septembrie.

În Maramureş, până miercuri, 13 septembrie, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge la 30 - 31 de grade. După aceea, regimul termic diurn va ajunge în apropierea normalului climatologic, respectiv la o valoare medie de 24 de grade. În perioada 17 - 24 septembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 25 - 26 de grade. Media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative, cu valori de 12 - 14 grade. Din punct de vedere al precipitaţiilor, sunt prognozate ploi în perioada 14 - 17 septembrie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate, iar cu o probabilitate în creştere şi după data de 21 septembrie.

La munte, în următoarele două săptămâni, valorile termice atât cele diurne, cât şi cele nocturne se vor menţine peste normalul climatologic specific acestei perioade. Media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi cuprinsă între 15 şi 20 de grade, cele mai calde zilei urmând a fi pe 12 şi 13 septembrie. Uşoare variaţii vor fi şi în regimul temperaturilor minime, cu valori între 8 şi 12 grade. Sunt prognozate ploi în perioada 14 - 17 septembrie, iar cu o probabilitate în uşoară creştere şi după 21 septembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și