În Transilvania, în primele zile, va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 26 de grade, mai puţin în ultimele zile din cea de a doua săptămână când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 24 - 25 de grade. Media valorilor termice nocturne va fi de 9 - 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de-a doua săptămâni de anticipaţie.

În Maramureş, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel încât temperaturile medii regionale vor fi de 26 - 28 de grade, iar în cursul nopţilor de 11 - 13 grade. Spre jumătatea lunii septembrie, tendinţa va fi de răcire în privinţa mediei temperaturilor maxime, spre 24 - 25 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 14 septembrie.

La munte, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, iar temperaturile medii din zona montană se vor menţine, pe parcursul zilelor, la valori de 16 - 18 grade. În cursul nopţilor vor fi 7 - 9 grade. Spre jumătatea lunii septembrie tendinţa va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, până la valori de 14 - 15 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi, începând cu data de 15 septembrie, însă şi în restul după-amiezelor vor fi posibile ploi de scurtă durată pe arii restrânse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și