Din cercetările efectuate a rezultat că apa minerală provenea din sursa F4 Roșu Vatra Dornei, județul Suceava. Ca urmare a demersurilor ANPC, Autoritatea Națională pentru Resurse Minerale (SNAM) a emis o adresă conform căreia pentru sursa F4 Roșu nu sunt înregistrate rezerve/resurse de ape minerale naturale. SNAM, care are în concesiune sursa F4 Roșu, a precizat că nu furnizează apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj.

"Societatea Națională a Apelor Minerale, care are în concesiune sursa de apă, ne-a spus ca nu furnizează apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj.

Autoritatea Națională pentru Resurse Minerale, în conformitate cu HG 1020/2005 pentru aprobarea normelor tehnice de exploatare și comercializare a apelor minerale naturale, articolul 6, spune că pe teritoriul României pot fi comercializate sub denumire de ape minerale naturale numai apele naturale recunoscute de ANRM sau autoritatea competentă dintr-un stat membru al UE.

Au fost verificați 93 de operatori economici, s-au oprit de la comercializare 73.606 litri din surse F4 Roșu și operatorul economic, în mod voluntar, a retras 44.646 litri din această sursă. S-au aplicat 36 de amenzi contravenționale, în valoare de 268.100 lei", a declarat președintele ANPC, Marius Duncă, într-o conferință de presă.

Totodată, a fost oprită temporar de la comercializare o cantitate de 27.554 litri care avea ca sursă un alt izvor pentru care ANPC urmează să primească rezultate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și