Avand in vedere lucrul de mai sus, si stiind bineinteles ca, cantitatea de clor din bazine este destul de ridicata, inotatorii de performanta si nu numai risca o iritare a cailor respiratorii, contribuind la dezvoltarea astmului si a rinosinuzitelor alergice. De asemenea acesta duce la slabirea sistemului imunitar, perturbarea sistemului nervos central, avand efecte extrem de negative si asupra sitemului respiratoriu, cardiovascular si renal.

Cu toate acestea specialistii nu ne sfatuiesc ca renuntam la acest sport benefic pentru sanatate, ci ne sfatuiesc sa alegem cu grija bazinele la care inotam, optand pentru cele care folosesc sterilizatoare pe baza de ultraviolete (reprezentand modalitatea de tratament ecologica si neagresiva pentru corpul uman).

Esenta dezinfectarii cu ultraviolete, este chiar tratatrea apei cu lumina UV, sub efectul carora, fara a adauga chimicale, bacteriile, virusi, ciupercile, algele si alte microorganisme mor, prioritatea numarul 1 fiind cea de a distruge integral germeni in mai putin de 30 de secunde.

Avantajele tratarii apei cu ultraviolete sunt:

- calitatea apei filtrate este deosebita, deoarece nu se adauga alte chimicale in apa

- nu dauneaza sanatatii, nu are efectele secundare ale clorului

- procedeul este ecologic, iar produsele secundare rezultate sunt doar substantele ramase in filtru

- eficacitate mare impotriva microorganismelor

- apa isi pastreaza proprietatile naturale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și