Comisarii de la protecţia consumatorului au constatat că apa era vândută fără a avea o etichetare corespunzătoare. Apa de masă era vândută pe post de produs natural, iar în cazul unei anumite mărci de apă minerală eticheta conţinea atribuirea unor proprietăţi imposibil de justificat.

„Timp de aproape o lună de zile, din mai până în iunie, au fost efectuate verificări în tot judeţul, legat de comercializarea apei minerale plate şi a apei carbogazoase. S-au verificat 41 de operatori economici, fiind aplicate 17 amenzi în valoare de 18.200 lei. Mai mulţi operatori economici comercializau o anumită marcă de apă unde pe etichetă era inscripţionat «de 7x mai bună». Nu se permite atribuirea de proprietăţi care nu pot fi justificate. Este imposibil de justificat că acea apă este mai bună de şapte ori”, a declarat Olivia Ardelean, comisarul-şef adjunct al CJPC Maramureş”.

Un alt operator economic comercializa apă de masă, iar pe etichetă se aflau imagini cu munţi, în ideea în care nu este permis acest lucru, pentru că această imagine poate crea confuzia că această apă ar putea fi apă minerală naturală. |n schimb, la apa de masă sursele de îmbuteliere pot fi mai multe, deci nu este apă naturală. Potrivit celor de la protecţia consumatorului, cantitatea de 94.628 litri de apă descoperită cu probleme a fost retrasă de la comercializare până la reetichetatea pet-urilor. |n total, au fost verificaţi 161.430 litri de apă. Au existat cazuri în care oamenii legii au aplicat amenzi şi pentru neafişarea preţurilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și