Ingrediente


Foaie pentru rulada
6 oua
6 linguri smantana (120 gr)
6 linguri faina (70 gr)
400 gr spanac congelat
sare, piper

Umplutura
300 gr branza (150 gr branza proaspata de vaca + 150 gr branza telemea)
1/2 ceapa
4 linguri smantana
2-3 fire marar
piper

Preparare

Spanacul se decongeleaza din timp, se pune intr-un tifon si se strange pana se scurge bine de apa.
* se poate folosi si spanac proaspat; veti avea nevoie de cca 800 gr spanac pe care-l opariti si apoi il tocati in blender; la final il scurgeti si pe el in tifon

Se amesteca galbenusurile cu smantana si faina.

Se adauga spanacul, cam 1 lingurita rasa de sare si piper macinat. Se amesteca pana la omogenizare.

Albusurile se bat spuma tare, care sta pe tel. Se incorporeaza spuma in amestecul de spanac in trei transe, amestecand usor cu un tel.

Se pune compozitia pentru foaie in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Se intinde uniform, apoi se bate de masa tava ca sa se aseze bine compozitia.

Se coace foaia la 180C timp de 12 minute.

Se scoate foaia din cuptor si se ruleaza imediat, asa fierbinte, folosindu-va de foaia de sub ea. Rularea se face strans, dar incet ca sa nu se rupa foaia. Se lasa foaia rulata pana se racoreste (cca 15 minute).

Pana atunci se prepara umnplutura: se pune in robot branza, ceapa tocata si piper negru macinat. Se mixeaza bine, pana devine cremoasa. Se adauga mararul tocat.

Foaia de rulada (care trebuie sa fie usor calduta) se desface si se unge cu umplutura. Se ruleaza la loc, in folie de plastic sau hartia de copt (important e sa fie rulata strans).

Se da rulada la frigider macar 1 ora, dupa care se poate felia.

Daca doriti sa o prezentati intreaga la masa, ungeti rulada cu un strat subtire de smantana si apoi presarati-o cu cascaval ras fin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și