Din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre TOBĂ, luni, 14 septembrie a.c., aproape 200 de poliţişti maramureşeni vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Astfel, poliţişti de ordine publică, de la rutieră şi de la prevenire vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreg judeţul, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Poliţiştii vor fi în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru poliţiştii maramureşeni, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, poliţiştii, în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

În anul de învăţământ 2014-2015, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, numărul infracţiunilor sesizate a înregistrat o scădere cu 8% , faţă de anul şcolar precedent, majoritatea (91%) dintre acestea fiind săvârşite în incinta unităţilor de învăţământ.

Poliţiştii maramureşeni urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !


Preluare: ActualMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și