„Ponta şi ministrul muncii au promis că vor exista bani pentru asistenţii personali din Maramureş până la sfârşitul acestui an. Dar de fapt ne-au minţit, au vrut doar să ne închidă atunci gura. Acum aflăm că s-a alocat doar 30% din necesarul de bani. Sunt circa 1.500 asistenţi personali din Maramureş, care se descurcă aşa cum pot cu salariul ăla minim pe economie, din care rămân cu 580 lei în mână. Nu se întreabă nimeni din ce ar trebui să trăiască oamenii ăştia? E curată bătaie de joc. Unii au restanţe de cinci luni la plata salariilor”, a spus mâhnit Florin Hossu.

Sindicaliştii maramureşeni cer sprijinul preşedintelui

Acesta a depus în cursul zilei de marţi, 12 noiembrie, o solicitare la preşedintele României, căruia îi solicită să intervină în mod oficial pentru a media situaţia. Conform liderului de sindicat, există un articol din Constituţie care îi permite preşedintelui ţării să facă asta.

„Am cerut preşedintelui Băsescu, prin intermediul unui memoriu, să intervină. Cui să ne mai plângem? Cui să îi mai spunem ce ne doare, când toţi ne mint? Şi Ponta e Pinocchio, ca Boc. Iar acum situaţia nu e deloc simplă. Vor lăsa, probabil, pe umerii primăriilor plata salariilor. Dar ce-or face bieţii oameni când o să zică primăriile că n-au bani?”, se întreabă Florin Hossu.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și