Reprezentanții asociației au transmis că s-au îndreptat către instanța de judecată după ce Cancelaria Ordinelor și Ministerul de Interne nu au răspuns solicitărilor în baza legii 544, privind liberul acces la informațiile publice.

Postarea Asociației Reset de pe Facebook:

„Reset a solicitat Administrației Prezidențiale să retragă Medalia Națională pentru Merit clasa a III-a, cu însemn pentru civili, doamnei Cenușă-Siia Mădălina Gabriela.

Medalia a fost acordată în baza unei motivări/scrisori de recomandare a Ministerului de Interne, care trebuie să precizeze „meritele cu totul deosebite” sau „faptele strălucite și meritorii în serviciul statului român” pe care le-a realizat dna Cenușă-Siia.

Din informațiile apărute în spațiul public, am aflat că singurul merit sau faptă strălucită a dnei Censușă este că a fost asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela.

În speranța că dna în cauză are și alte merite, dar nu le știm noi, am adresat două cereri în baza Legii 544/2001, una către Cancelaria Ordinelor (care ne-a direcționat către MAI) și una către Ministerul de Interne (care nu ne-a răspuns încă).

În fața acestor refuzuri de a ne furniza informațiile, am cerut în instanță anularea ordinului”.

Gabriela-Mădălina Sîia Cenușă, asistenta ministrului Marcel Vela, a fost decorată de președintele Klaus Iohannis, pe 1 decembrie, cu Medalia Națională „Pentru Merit” clasa a III-a.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și