Pe de altă parte, Liovul a fost, miercuri noapte, ținta unui atac cu rachete rusești, cel mai grav care a vizat până acum infrastructura civilă a acestui oraș, aflat departe de front, la granița cu Polonia.

Cel puțin patru persoane au murit și alte 32 au fost rănite în loviturile care au provocat multiple explozii și au distrus parțial un bloc de apartamente. Au fost avariate, de asemenea, o școală și clădirea care găzduiește căminul Universității Politehice.

Imaginile surprinse cu o dronă arată amploarea dezastrului de la Liov. Atacul cu rachetă a spulberat acoperișul blocului și a distrus aproape în totalitate etajele superioare. Cel puțin 60 de apartamente au fost afectate.

La ivirea zorilor, salvatorii căutau frenetic supraviețuitori. Au scos doi oameni în viață, dar se tem că mulți alții sunt blocați printre dărâmături. Sute de mii de ucraineni s-au refugiat în Liov, de la începutul războiului, pentru a scăpa de luptele din estul Ucrainei. Orașul se află aproape de granița cu Polonia.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și