În total, aproximativ 65 de terabytes de date au fost șterși. Vestea a devenit cunoscută luni dimineață, site-ul oficial al agenției (favt.ru) a căzut și el.

Oficial, Federația Rusă nu confirmă nimic, ci a dat vina pe lipsa temporară de acces la internet și pe o defecțiune a sistemului electronic de flux de documente din Rosaviatsia pe care a trecut la o versiune (pen și) pe hârtie: schimbul de informații se va realiza prin intermediul Canal AFTN (pentru mesaj scurt urgent) și poștă.

Se presupune că atacul s-a produs din cauza îndeplinirii slabe a obligațiilor contractuale de către compania LLC „InfAvia”, care operează infrastructura IT a Rosaviatsia. „Procurorii și FSB sunt la Rosaviatsia de sâmbătă”, a spus o persoană familiară cu cazul.

Autoritățile caută acum o rezervă, dacă există. The Aviation Herald a scris că nu există o copie de rezervă (backup) a acestor date din cauza lipsei fondurilor alocate de Ministerul de Finanțe al Rusiei.

Se crede că Anonymous Hacking Group se află în spatele atacului cibernetic, care au putut, de altfel, au reușit să preia date de la mass-media de stat ruse (tv și radio) și să le publice pe internet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și