Cu toate că numărul dosarelor penale întocmite în urma constatării unor infracţiuni rutiere şi numărul permiselor reţinute este tot mai mare, şoferii continuă să circule cu viteză excesivă sau să se abată de la alte norme care pun în pericol siguranţa pe drumurile publice. Spre exemplu săptămâna trecută, în cadrul acţiunilor organizate, poliţiştii au constatat 17 infracţiuni rutiere şi au dispus reţinerea a 65 permise de conducere. Din păcate graba şi alcoolul la volan au consecinţe foarte grave, iar efectele se răsfrâng de multe ori asupra unor oameni total nevinovaţi, care circulă regulamentar.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 26 au fost rănite săptămâna trecută, în urma unor accidente de circulaţie produse pe raza judeţului Maramureş. Începutul acestei săptămâni a fost din nou unul alarmant. Ieri, 11 septembrie, poliţiştii rutieri au intervenit la două accidente de circulaţie produse pe raza municipiului Baia Mare şi la un accident produs la Poienile de sub Munte, toate soldate cu rănirea unor persoane. Cauzele sunt aceleaşi: neasigurarea la efectuarea unor viraje, nepăstrarea distanţei de siguranţă, alcoolul, viteza.

Merită să apeşi pedala de acceleraţie în mod inconştient şi să îţi rişti viaţa ca să ajungi la destinaţie cu câteva minute mai devreme? O clipă, doar o clipă de neatenţie e suficientă ca să fii implicat într-un accident de circulaţie. Şi cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele sunt mai grave.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și