Fumul se simte puternic pe întreg teritoriul capitalei Kiev. Conform măsurătorilor efectuate de stația sanitaro-epidemiologică din Kiev, concentrația de dioxid de sulf în aer depășește de 5 până la 8 ori norma admisă, provocând iritații ale tractului respirator.

Administrația Regională a orașului Kiev a recomandat suspendarea activității școlare pentru data de 4 septembrie 2015, pentru întreaga zi, precum și alte măsuri destinate populației capitalei, precum: închiderea ferestrelor, evitarea plimbărilor în aer liber, purtarea măștilor de protecție, consumul de produse lactate, sărate, apă, dușuri dese etc. De asemenea, traficul greu a fost restricționat în Kiev.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (poate fi descărcată gratuit din "App Store" și "Google Play"), care oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!", precizează MAE într-un Comunicat remis AGERPRES.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și