Mulţi cetăţeni ai municipiului, inclusiv eu, l-am creditat pe Ovidiu Nemeş în iunie anul trecut ca fiind un om capabil să conducă municipiul. Cei mai mulţi am zis că Ovidiu Nemeş vine cu idei noi, cu putere de muncă şi un suflu tânăr la cârma oraşului. Aşa că cei mai mulţi sigheteni l-am votat.

Nu a trecut mult până când cei mai mulţi ne-am dat seama că tinereţea în sine nu este o virtute, ci caracterul omului primează, indiferent de vârsta sa.

Ovidiu Nemeş a promis un Sighet de mâine mai bun. A trecut aproape un an de mandat şi nu am vazut nimic din acel Sighet de mâine, promis anul trecut pe vremea asta. Vedem în schimb cu toţii că primarului i s-a pus pata pe spaţiile verzi. Nu înţeleg de ce aproape că urăşte orice înseamnă zonă verde. A început mandatul în forţă cu... tăieri de copaci: arborii falnici de lângă Şcoala „Ioan Mihalyi de Apşa” au căzut primii sub drujbele muncitorilor de la primărie. A urmat rondoul de flori din centrul oraşului (fosta fântână arteziană) şi brazii ornamentali de lângă acesta, care au fost înlocuiţi cu o zonă sterpă, cu asfalt de proastă calitate. Adică un loc perfect în care primarul să îi poată face campaniei electrorală apropiatei sale, d-na Cornelia Negruţ, pe care a şi făcut-o deputat (despre acest aspect vom vorbi într-un articol viitor).

Acum a venit rândul să fie distrusă Grădina Morii. Grădina Morii este una dintre emblemele municipiului nostru. Un loc de recreere atât pentru tineri, cât şi pentru bătrâni, care îşi pot plimba nepoţeii în tihnă. Pe lângă frumuseţe, arborii falnici ce se înalţau parcă până la cer, asigurau şi răcoare iar sighetenii mergeau cu drag la Grădina Morii.

Lucrurile s-au schimbat între timp, de când Ovidiu Nemeş a preluat cârma oraşului. Gradina Morii a ajuns să fie măcelărită iar arborii să fie tăiaţi, locul acestora fiind ocupat de betoane turnate într-o veselie de primar. Nici comuniştii care demolau tot ce le ieşea în cale, inlocuind ce demolau cu betoane sinistre nu şi-au permis să distrugă acest colţ de rai al municipiului. Reuşeşte însă actualul primar. Dacă aveţi timp, mergeţi până la Grădina Morii să vă îngroziţi de măcelul patronat de Ovidiu Nemeş. Pozele ataşate la acest articol cred că sunt elocvente.

Sighetenii ar trebui să ia atitudine şi să îi arate primarului Ovidiu Nemeş că aici nu este un SRL al domniei sale, că în Sighet nu face ce doreşte domnia sa. A conduce un municipiu presupune mult mai mult decât a conduce o firmă de TIR-uri, o herghlie de cai sau o televiziune care, mai nou, să nu facă altceva decât să îl lingă pe primar în toate locurile posibile. Nu de alta, dar a distruge este foarte uşor iar dacă noi, sighetenii, nu luăm atitudine vom pierde şi acel puţin pe care acest municipiu îl mai are.


De aici şi întrebarea: au înnebunit castanii... sau primarul?


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și