Vasile Tirizică este din Baia Sprie și muncește ca taximetrist. Astăzi s-a “prins” imediat că o femeie din Coaș va fi victimă sigură pentru niște șarlatani fără scrupule. “Mi s-a dat o comandă prin disperat în cartierul Ferneziu din Baia Mare, spunându-mi-se să sun când ajung pentru ca femeia să iasă în stradă. Ajuns și am sunat. Femeia s-a scuzat și mi-a spus că a intervenit ceva și că nu mai poate veni, însă mă va suna în cursul zilei de astăzi pentru că va mai trebui să meargă cu taxi-ul. Așa a și fost. După o jumătate de oră, femeia mă sună și mă roagă să merg după ea în Coaș. M-a întrebat cât ar costa această cursă. I-am spus că 50 de lei. Mi-a spus că este în regulă, că îmi va da 100 de lei și pentru cealaltă cursă neefectuată. Am întrebat la ce adresă să merg și mi-a spus să sun când intru în localitate. Am făcut cum mi-a spus. Când am sunat mi-a spus că de fapt dânsa nu este în Coaș, ci în București, fiind gravidă și internată la Spital. Mi-a spus să merg la numărul (…), unde o să o găsesc pe mama dânsei. Aceasta îmi va da niște bani pentru a-i aduce în oraș și a-i trimite la ea. Mi-a spus că are foarte mare încredere în mine! Am ajuns la adresa respectivă și m-a întâmpinat o bătrânică. Femeia mi-a dat 13.900 de lei. I-am numărat în fața dânsei. În tot acest timp eram pe telefon și cu femeia gravidă din București. I-a spus bătrânei să meargă în casă iar eu să vin în oraș și să îi trimit banii prin MoneyGram. Am pornit spre oraș, dar între timp mi-am dat seama că este ceva în neregulă și am sunat la 112. Mi s-a spus să merg la cel mai apropiat post de poliție. Așa că m-am oprit la Săcălășeni. Acolo am predat banii polițiștilor, am dat declarații. A venit și adevărata fiică a bătrânei din Coaș” a povestit în exclusivitate pentru ActualMM.ro, taximetristul Vasile Tirizică.

Pentru a evita să deveniţi victime ale unei astfel de infracţiuni, poliţiştii maramureşeni vă recomandă să aveţi în vedere următoarele aspecte:

inselaciuneÎnainte de a oferi ajutor necondiţionat şi de a efectua orice demers în acest sens, verificaţi informaţiile primite. În prezentul tip de înşelăciune, infractorii se bazează în primul rând pe puternica reacţie emoţională pe care vestea dată o produce; starea de şoc şi teama sunt cele pe care mizează răufăcătorii, ştiind că majoritatea oamenilor acţionează precipitat în aceste situaţii. În nici un caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, sperând astfel că îi veţi ajuta pe cei dragi – riscaţi să cădeţi în plasa întinsă de infractorul care a profitat abil de naivitatea şi lipsa dumneavoastră de informare.

Înregistrare convorbire telefonică taximetrist – șarlatani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și