Reprezentantii Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Maramures au precizat ca nu exista nicio posibilitate de amanare a acestui termen. De cealalta parte, prefectul judetului Maramures, Anton Rohian a dat ordin sa se ia toate masurile necesare pentru desfiintarea depozitului neconform, dar si pentru gasirea unei solutii pentru ca gunoaiele borsenilor sa aiba unde sa fie transportate.

La 1 iulie, groapa de gunoi din Borsa e obligatoriu sa fie desfiintata. Masura e prevazuta in angajamentul incheiat de Guvernul Romaniei cu Comisia Europeana, astfel incat nu mai exista nicio posibilitate de tergiversare a termenului de inchidere a depozitului neconform de deseuri.

"Borsa, la 1 iulie trebuie sa-si inceteze activitatea de depozitare. Nu exista nicio modalitate de a se prelungi, nu putem intra sub nicio forma in niciun fel de discutii. Sa intelegeti ca nu se poate avea niciun fel de discutie, ca mai lasam o zi, ca ar fi mai economic sa ramana la noi. Nu avem nicio forma de a evita si de a nu respecta ceea ce Guvernul Romaniei s-a angajat", a spus comisarul-sef al Garzii de Mediu Maramures, Ioan Strempel.

Autoritatile maramuresene au dispus si ele oficialilor din Primaria Borsa sa ia masuri pentru inchiderea gropii de gunoi si gasirea unei solutii pentru transportul deseurilor. "N-as dori ca Borsa sa devina din nou o problema a administratiei judetene. In 1 iulie se inchide depozitul si pe perioada verii Borsa e foarte populata. Luati toate masurile necesare", a punctat prefectul Anton Rohian.

Secretarul Primariei Borsa, Maria Mihali a aratat ca o discutie pe aceasta tema e programata pentru saptamana viitoare in Consiliul Local. Potrivit Garzii de Mediu Maramures, Romania risca declansarea procedurii de infringement daca problemele de gestionare a deseurilor nu sunt rezolvate in cel mai scurt timp. Conform angajamentului asumat in fata Comisiei Europene, depozitul de la Borsa trebuie inchis pana la 1 iulie, iar cel de la Viseu de Sus are ca termen limita anul viitor pentru a fi desfiintat.


Preluare: Camelia Tocaci - eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și