Prefectul de Maramures, Anton Rohian impreuna cu oficiali din Consiliul Judetean au anuntat ca, in cursul zilei de maine, 3 iulie, se vor deplasa in Borsa pentru a dezamorsa conflictul legat de starea deplorabila a DN 18. Discutiile vin dupa un protest la care au luat parte zeci de localnici si care se vrea reluat in cursul zilei de duminica, 7 iulie.

Autoritatile maramuresene au aratat ca, in urma demersurilor facute la Ministerul Transporturilor si a discutiilor cu ministrul delegat Dan Sova, in cursul acestei dimineti a venit confirmarea in privinta semnarii documentelor necesare pentru alocarea fondurilor.

“S-au semnat doua acte aditionale la contractele cu societatea Shapir, pe DN 18 - tronsonul Moisei-Iacobeni, in care vor primi 16 milioane de lei pentru a reincepe lucrarile. Si eu sunt maine in teritoriu sa ma intalnesc cu ei. Compania Aktor, care lucreaza pe ruta Baia Sprie-Sighet, a primit 11 milioane de lei”, a declarat Rohian, pentru eMaramures.

Capii judetului spera ca spiritele sa se relaxeze in Borsa la vestea ca lucrarile ar
urma sa fie reluate saptamana viitoare pe tronsonul Moisei-Iacobeni, acolo unde investitia a intrat in stand-by. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a adaugat ca banii alocati in urma semnarii actelor aditionale ar urma sa acopere 50% din necesarul de fonduri pentru aceasta importanta inverstitie rutiera.

“Banii care sunt alocati anul acesta, ei ar trebui sa se apropie cam de 50% de anumite lucrari pe care ar trebui sa le termine. Maine voi sti care sunt punctele de care se vor apuca, pentru a asigura o circulatie civilizata”, a mentionat Anton Rohian.

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ), Emil Marinescu, a aratat ca demersuri pentru atragerea de sume suplimentare vor fi facute in continuare, tocmai pentru a nu exista din nou sincope care sa starneasca indignarea soferilor nevoiti sa se deplaseze prin gropi pe Drumul National 18.

“Vor fi reluate. Speram sa reusim sa aducem si mai multe fonduri, pentru ca lucrarile sa se desfasoare intr-un ritm alert, sa nu simtim stagnarea care a fost pana acum si pentru care, la drept vorbind, lumea a fost indignata”.

Conform proiectului CNADNR, DN 18 va fi refacut pe o lungime de 197,53 de kilometri, costurile totale ale investitiei fiind estimate la 235 de milioane de euro. Tronsonul Moisei - Iacobeni, unde a avut loc protestul borsenilor, revine prin contract firmei israeliene Shapir, care urmeaza sa incaseze 340 de milioane lei pentru reabilitarea 89 de kilometri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și