Aceste fapte antisemite au pus pe jar autoritățile locale sighetene care au încercat să ascundă publicului comiterea acestei fapte, zugrăvind pereții clădirii și acoperind mesajele, în mai puțin de două ore de la sesizarea vandalizării.

Odată făcute publice imaginile de către presa județeană și locală, acestea au făcut înconjurul lumii, exprimându-și dezaprobarea față de aceste fapte antisemite întreaga comunitate națională și internațională.

Imediat după sesizare, polițiștii sigheteni au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, cătându-se vinovații. În această dimineață a fost condus la sediul Poliției pentru interogatoriu un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în Râmnicu Vâlcea, care ar fi autorul vandalizării Casei memoriale „Elie Wiesel”.

În acest moment bărbatul răspunde întrebărilor anchetatorilor.

ACTUALIZARE IPJ Maramureș:

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 04 august, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 03/04 august a.c., persoane necunoscute au scris cuvinte şi expresii obscene pe peretele Casei Memoriale „Elie Wiesel” din Sighetu Marmaţiei.

Încă din momentul constatării faptei, specialiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei au demarat activităţile procedurale specifice în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate. Eforturile susţinute ale acestora pentru documentarea cauzei, analizarea probelor ridicate de la faţa locului dar şi cooperarea cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea şi-au dovedit eficienţa.

În cursul zilei de ieri a fost identificată persoana suspectă de comiterea faptei: un bărbat de 37 de ani, domiciliat în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi promovarea în public, în orice mod, de idei, concepţii sau doctrine antisemite.

La activitățile desfăşurate au participat și poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și