În data 01 august a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, judeţul Maramureş, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, a fost oprit în trafic pentru control, pe D.N. 18, pe raza localității Vișeu de Jos, jud. Maramureș, un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Bulgaria.

La volanul mașinii se afla Maria T., în vârstă de 30 de ani, iar în calitate de pasager Petruța T., în vârstă de 28 de ani, ambele femei având domiciliul pe raza jud. Gorj.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, sub bancheta din spate a mașinii, un spațiu special amenajat în podeaua dublă, în care au fost observate mai multe pachete cu țigări.

Având în vedere cele constatate, cele două femei împreună cu autovehiculul în cauză au fost conduse la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în spațiul special amenajat sub bancheta din spate și în locul roții de rezervă au fost descoperite 1.840 pachete cu țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 21.500 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și