ANM anunţă că de pe 27 septembrie, ora 03.00, până pe 28 septembrie, ora 12.00, vor fi perioade în care ploile se vor semnala pe arii extinse, în special în nordul şi estul Olteniei, Muntenia, Moldova precum şi în sudul şi estul Transilvaniei. În aceste regiuni cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Duminică, vremea va fi relativ răcoroasă în jumătatea de nord-vest a ţării, în timp ce în rest valorile termice se vor situa peste cele specifice ultimei decade din septembrie. Cerul va fi mai mult noros. În Banat, Oltenia şi jumătatea de vest a Munteniei, precum şi în zonele montane vor fi ploi locale pe timpul zilei, dar în extindere şi intensificare noaptea, astfel că se vor cumula izolat cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului va ploua pe spaţii mai restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, mai ales în a doua parte a intervalului, în regiunile estice şi sud-estice şi izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în nordul Moldovei şi în jur de 28 de grade în sudul şi estul Munteniei, posibil şi în Dobrogea.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Luni, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse, iar în special în vest, sud-vest şi la munte cantităţile de apă vor fi local mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice şi sud-estice, unde vor fi rafale de peste 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în Dobrogea.

În Bucureşti, valorile termice vor scădea semnificativ faţă de ziua anterioară, astfel că vremea va deveni uşor mai rece decât în mod normal pentru sfârşitul lunii septembrie. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Vremea va fi predominant închisă şi rece pentru sfârşitul lunii septembrie. Va ploua, în general slab cantitativ, în vestul ţării, local în centru şi sud şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului, în prima zi, apoi ploile vor deveni izolate şi chiar vor înceta. Vântul va continua să prezinte intensificări temporare în regiunile estice şi sud-estice şi va sufla slab până la moderat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12...13 grade în nordul Moldovei şi 18...19 grade în restul Moldovei, Dobrogea şi zona de câmpie a Munteniei.


Preluare: RomaniaTV.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și