Bacalaureat 2013 - La limba si literatura romana subiectele vor fi concepute in functie de filiera terminata de elevi.

BACALAUREAT 2013. CALENDARUL examenului de BACALAUREAT NATIONAL 2013
Cei care au facut cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examenul de Bacalaureat 2013 subiecte mai dificile decat cei care au facut un profil real sau filiera tehnologica sau vocationala, alta decat pedagogica.

Decizia modificarii subiectelor pentru Bacalaureat 2013 a venit ca urmare a faptului ca numarul de ore la limba si literatura romana este diferit in functie de profil, fiind mai mare la cei de la uman si pedagogic.

O alta modificare adusa examenului de Bacalureat 2013 se refera la faptul ca din subiectul al doilea a fost scos textul aforistic/critic, care presupunea demonstrarea competentelor de argumentare, in scris, a unor opinii in diverse situatii de comunicare.

Ministerul spune ca aceasta modificare a fost necesara pentru ca cei mai multi dintre elevi nu intelegeau cerinta subiectului.
Examenul de Bacalaureat 2013 incepe pe 10 iunie cu proba orala la limba si literatura romana.

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, intervievat de Liliana Curea:
„Azi am avut 3 extrageri de subiecte la bacalaureatul olimpicilor de la ploiesti, e prima data cand se intampla asa ceva, ieri am avut 2 extrageri la limba romana, 1 si 2. De ce?
-Pentru ca subiectele la bacalaureat trebuie sa fie adaptate tipului de educatie pe care a parcurs-o fiecare elev si eu cred ca in viitor vom merge cu aceasta apropiere de subiectele de le examenele nationale, nu doar la bacalaureat de ceea ce se intampla in clasa”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și