Abuzul a iesit la iveala la finalul saptamanii trecute, cand cei doi elevi au fost descoperiti in timp ce faceau sex oral in una dintre incaperile scolii. A fost alertata diriginta copiilor iar mai apoi directorul unitatii de invatamant din Copalnic, care, in urma discutiilor cu baietii, au aflat ca unul dintre ei ar fi acceptat perversiunile sub amenintarea celuilalt. Cazul a ajuns in atentia politiei, dupa ce parintii copilului agresat au depus o plangere.

Pavel Filip a precizat, pentru eMaramures, ca scoala a luat deja masuri impotriva baiatului anchetat. “I-a fost scazuta nota la purtare, la 6.00, si s-a dispus mutarea lui intr-o clasa paralela. Avand in vedere ca invatamantul este obligatoriu pana in clasa a X-a nu se poate dispune exmatricularea. Se asteapta finalizarea anchetei derulate de politie in acest caz si solutia dispusa de procurori”, a aratat reprezentantul ISJ Maramures.

Surse neoficiale au aratat ca baiatul acuzat de agresiune sexuala provine dintr-o familie dezorganizata, de etnie roma, si ca mama lui ar prezenta dezechilibre psihice. Exista informatii conform carora copilul ar fi fost agresiv si in mediul familial.

Procurorii maramureseni au preluat cazul zilele acestea. “Colegii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Lapus au preluat cazul, insa si-au declinat competenta catre Tribunalul Maramures. Cercetarile sunt in desfasurare” a precizat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, Ioan Petran.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și