În cadrul activităților efectuate, au fost verificate 11 perimetre de exploatare a agregatelor minerale, de pe raza judeţului Maramureş. Astfel s-a constatat faptul că şapte unități administrativ teritoriale de pe raza judeţului efectuează activități de exploatare a agregatelor minerale (nisip și pietriș), din albia râurilor Vișeu, Iza, Ruscova și Lăpuș, încălcând reglementările legale în domeniu.

Întrucât administratorii verificaţi nu au putut prezenta permise necesare desfăşurării unor astfel de activităţi, eliberate de Agenția Națională pentru Resurse Minerale, poliţiştii au întocmit dosare penale ca urmare a constatării a şapte infracțiuni pe linia Legii 85/2003. Totodată a fost dispusă măsura indisponibilizării cantității de 720 tone agregate minerale (nisip și pietriș), în valoare de aproximativ 45.000 lei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de „executarea de activități miniere fără permis sau licență„ în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi luarea măsurilor legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și